Schizofren?

aspergerinformator

Tilstander innenfor autismespekteret blir forvekslet med schizofreni, og følgelig feilbehandlet. Mange personer med autisme eller Asperger-syndrom får før rett diagnose stilles ofte schizofrenidiagnoser og blir satt på medisiner. De medisinene er ofte sterke og kan virke annerledes på Aspergere enn schizofrene.

Det er i følge Psykologtidsskriftet særlig når det er få positive symtomer hos pasienten, det er lett å tenke schizofreni. Med ujevn begavning har Aspergere ofte noen positive symptomer som særlg kommer til syne når vi gjør særinteressene våre, men ikke alle. Da oppstår misforståelser og feildiagnostisering. Noen aspergere har også psykosesymptomer og da kan den underliggende utviklingsforstyrrelsen autisme bli oversett.

Problemetmed feildiagnostisering er at ingen medisiner kan gjøre en “frisk” fra autisme. Vi må sees og tilrettelegges for. Vi trenger rutiner, forutsigbar og trygge rammer. Får vi dette, får de positive symptomene ofte blomstre og mange aspergere og autister er kunstnere, forfattere eller professorer. Det betyr ikke…

View original post 217 more words

Reklamer

Om Stene Anker

Just some words...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s